Nieuws

Voorzetwand plaatsen met cellenbeton blokken? Makkelijk!

bij Marco Janssen op Jul 06, 2023

Voorzetwand plaatsen met cellenbeton blokken? Makkelijk!

 

Als bouwer ben je altijd op zoek naar efficiënte en eenvoudige manieren om constructies te realiseren. Het plaatsen van een voorzetwand met cellenbeton blokken is zo'n methode die zowel gemakkelijk als effectief is. In dit artikel zullen we de voordelen en stappen bespreken van het plaatsen van een voorzetwand met cellenbeton blokken.

 

Wat zijn cellenbeton blokken?

 

Cellenbeton blokken, ook bekend als Ytong of gasbeton, zijn lichtgewicht betonnen bouwstenen die bestaan uit cement, kalk, zand en water. Ze hebben een poreuze structuur gevuld met kleine luchtbelletjes, waardoor ze licht van gewicht zijn maar toch sterk en isolerend.

 

Deze eigenschappen maken cellenbeton blokken ideaal voor het bouwen van binnenmuren, scheidingswanden en dus ook voorzetwanden. Ze kunnen gemakkelijk worden verwerkt en bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen zoals traditionele bakstenen of gipsplaten.

 

Voordelen van het plaatsen van een voorzetwand met cellenbeton blokken

 

1. Isolatie: Cellenbeton blokken hebben van nature een hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat ze warmte goed vasthouden en geluidsisolerend zijn. Door een voorzetwand te plaatsen met cellenbeton blokken kun je de energie-efficiëntie van een ruimte verbeteren en geluidsoverlast verminderen.

 

2. Eenvoudige installatie: Het plaatsen van een voorzetwand met cellenbeton blokken is relatief eenvoudig en vereist geen gespecialiseerde vaardigheden of gereedschap. De blokken kunnen gemakkelijk op maat worden gezaagd en worden bevestigd met speciale lijm of mortel. Dit maakt het proces snel en efficiënt.

 

3. Flexibiliteit: Met cellenbeton blokken kun je gemakkelijk de gewenste vorm en afmetingen van de voorzetwand creëren. Ze kunnen worden aangepast aan elke ruimte of ontwerp, waardoor je volledige flexibiliteit hebt bij het realiseren van jouw project.

 

Hoe plaats je een voorzetwand met cellenbeton blokken?

 

Om een voorzetwand met cellenbeton blokken te plaatsen, volg je de onderstaande stappen:

 

  1. Bepaal de locatie en afmetingen van de voorzetwand.
  2. Bereid de ondergrond voor door deze schoon te maken en eventuele oneffenheden te egaliseren.
  3. Zaag de cellenbeton blokken op maat met een zaag of een speciale snijder.
  4. Maak de cellenbeton blokken nat voordat je ze gaat plaatsen. Dit zorgt voor een betere hechting van de lijm of mortel.
  5. Breng lijm of mortel aan op de ondergrond en plaats de eerste laag cellenbeton blokken.
  6. Controleer regelmatig met een waterpas of de blokken recht staan.
  7. Herhaal stap 5 en 6 totdat je de gewenste hoogte van de voorzetwand hebt bereikt.
  8. Laat de lijm of mortel drogen volgens de instructies van de fabrikant.
  9. Werk het oppervlak van de voorzetwand af met stucwerk, verf, behang, etc., naar keuze.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat elke bouwklus uniek is en mogelijk aanvullende stappen vereist. Raadpleeg altijd het bouwvoorschrift en volg nauwgezet alle veiligheidsrichtlijnen tijdens het plaatsen van een voorzetwand met cellenbeton blokken.

 

Conclusie

 

Het plaatsen van een voorzetwand met cellenbeton blokken is inderdaad makkelijk! De lichtgewicht, isolerende en eenvoudig te verwerken eigenschappen maken cellenbeton blokken een ideale keuze voor bouwers. Volg de juiste stappen en je zult snel en efficiënt een voorzetwand kunnen plaatsen die voldoet aan jouw eisen en specificaties.

 

Of je nu op zoek bent naar isolatie, geluidsisolatie of gewoon een flexibele constructiemethode, cellenbeton blokken zijn een betrouwbare oplossing. Probeer het zelf eens uit en ervaar hoe eenvoudig het is om een voorzetwand te plaatsen met cellenbeton blokken!