Nieuws

Gipsblokken kopen? Gratis bezorging in Nederland en België

bij Marco Janssen op Jul 13, 2023

Gipsblokken kopen? Gratis bezorging in Nederland en België

Wat is het verschil tussen gipsblokken en cellenbeton blokken? En waarom zou je voor gipsblokken moeten kiezen? Lees verder om erachter te komen!

 

Wat zijn gipsblokken?

 

Gipsblokken, ook wel bekend als gipsplaten of gyproc, zijn dunne platen die bestaan uit een kern van gips met aan beide zijden een laag karton. Ze worden veel gebruikt in de bouwsector vanwege hun veelzijdigheid en eenvoudige installatie.

 

Gipsblokken hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere bouwmaterialen. Ten eerste zijn ze licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. Dit maakt het transporteren en installeren van de blokken eenvoudig en efficiënt.

 

Ten tweede bieden gipsblokken uitstekende geluidsisolatie. De combinatie van de dikke laag gips en het karton zorgt ervoor dat geluid goed geabsorbeerd wordt, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in ruimtes waar geluidsreductie belangrijk is, zoals thuisbioscopen of muziekstudio's.

 

Een ander voordeel van gipsblokken is dat ze brandwerend zijn. Het gipsmateriaal heeft een hoge vuurbestendigheid, waardoor het de verspreiding van brand vertraagt. Dit kan van cruciaal belang zijn in gebouwen waar brandveiligheid een prioriteit is, zoals ziekenhuizen of hotels.

 

Wat zijn cellenbeton blokken?

 

Cellenbeton blokken, ook wel bekend als gasbeton of Ytong, zijn lichtgewicht betonnen blokken die bestaan uit cement, kalk en fijne zandkorrels. Ze worden vaak gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen in de bouwsector.

 

Een van de belangrijkste voordelen van cellenbeton blokken is hun isolerende eigenschappen. De luchtbellen in het materiaal zorgen voor een goede warmte- en geluidsisolatie. Hierdoor kunnen cellenbeton blokken helpen om energie te besparen en het comfortniveau in een gebouw te verbeteren.

 

Daarnaast zijn cellenbeton blokken brandwerend en bestand tegen vocht. Het materiaal neemt geen water op, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders.

 

Tot slot bieden cellenbeton blokken ook goede constructieve eigenschappen. Ze hebben een hoge draagkracht en kunnen worden gebruikt voor het bouwen van muren, vloeren en plafonds.

 

Het verschil tussen gipsblokken en cellenbeton blokken

 

Zoals je kunt zien, hebben gipsblokken en cellenbeton blokken verschillende eigenschappen en voordelen. Het belangrijkste verschil tussen de twee materialen is dat gipsblokken beter zijn in geluidsisolatie, terwijl cellenbeton blokken betere thermische isolatie bieden.

 

Als je op zoek bent naar een materiaal dat geluidsoverlast kan verminderen, zoals in een thuisbioscoop of muziekstudio, dan zijn gipsblokken de beste keuze. Ze absorberen geluid goed en zorgen voor een rustige omgeving.

 

Aan de andere kant, als energiebesparing en thermische isolatie belangrijke aspecten zijn, bijvoorbeeld in woningen of kantoorgebouwen, dan zijn cellenbeton blokken de beste optie. Ze houden warmte vast en voorkomen dat koude lucht binnenkomt.

 

Gipsblokken kopen met gratis bezorging

 

Als je hebt besloten om gipsblokken te kopen, ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden hoogwaardige gipsblokken aan met gratis bezorging in Nederland en België. Je kunt eenvoudig online bestellen en wij zorgen ervoor dat de blokken snel bij jou worden afgeleverd.

 

Bij ons vind je een breed scala aan gipsblokken van verschillende formaten en diktes. Of je nu een kleine doe-het-zelf project hebt of een groter bouwproject gaat starten, wij hebben de juiste gipsblokken voor jouw behoeften.

 

Neem vandaag nog een kijkje in ons assortiment en profiteer van onze gratis bezorging. Met gipsblokken creëer je eenvoudig de gewenste sfeer en functionaliteit in jouw ruimtes!

 

Bedankt voor het lezen van onze blogpost over gipsblokken en cellenbeton blokken! We hopen dat we je hebben kunnen informeren over de verschillen tussen deze twee materialen en waarom gipsblokken een goede keuze zijn voor geluidsisolatie. Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op.