Nieuws

Cellenbeton blokken op de beste 5 manieren gebruiken! TOP 5

bij Marco Janssen op Jul 11, 2023

cellenbeton blokken

Cellenbeton blokken, ook wel bekend als gasbeton of Ytong, zijn een veelgebruikt materiaal in de bouwsector vanwege hun lichtgewicht en isolerende eigenschappen. Ze worden gemaakt van cement, zand, kalk en water, en hebben een unieke celstructuur die zorgt voor uitstekende thermische isolatie.

 

In deze blogpost delen we de top 5 manieren waarop je cellenbeton blokken het beste kunt gebruiken. Of je nu een professional in de bouw bent of gewoon geïnteresseerd bent in doe-het-zelf projecten, deze toepassingen bieden inspiratie voor het gebruik van cellenbeton blokken.

 

1. Binnenmuren

 

Eén van de meest voorkomende toepassingen van cellenbeton blokken is het bouwen van binnenmuren. Door hun lichte gewicht zijn ze gemakkelijk te hanteren en te plaatsen. Bovendien biedt hun isolerende eigenschap extra comfort in huis door warmteverlies te verminderen. Cellenbeton blokken kunnen ook geluidsoverdracht verminderen, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van scheidingswanden tussen kamers.

 

2. Buitenmuren

 

Naast binnenmuren kunnen cellenbeton blokken ook worden gebruikt voor het bouwen van buitenmuren. Dankzij hun goede thermische isolatie helpen ze energie te besparen en de warmte in huis te behouden. Dit maakt ze een duurzame keuze voor het bouwen van gevels. Bovendien zijn cellenbeton blokken bestand tegen vocht, waardoor ze geschikt zijn voor alle weersomstandigheden.

 

3. Isolatie

 

Een andere manier om cellenbeton blokken te gebruiken is als isolatiemateriaal. Door hun unieke celstructuur kunnen ze lucht vasthouden, wat zorgt voor uitstekende thermische en akoestische isolatie. Je kunt bijvoorbeeld een muur bekleden met cellenbeton blokken om extra isolatie toe te voegen aan je huis. Dit kan helpen om de energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren.

 

4. Funderingen

 

Cellenbeton blokken kunnen ook worden gebruikt als funderingsmateriaal. Ze bieden stabiliteit en duurzaamheid, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een goede isolatie van de grond. Het gebruik van cellenbeton blokken als fundering kan helpen bij het voorkomen van vochtproblemen en schade aan gebouwen.

 

5. Tuinprojecten

 

Tot slot kunnen cellenbeton blokken ook worden gebruikt in diverse tuinprojecten. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van plantenbakken of afscheidingen tussen verschillende delen van de tuin. Door hun lichte gewicht zijn ze gemakkelijk te verplaatsen en te gebruiken in verschillende buitenomgevingen. Bovendien zijn cellenbeton blokken bestand tegen vocht en vorst, waardoor ze langdurig meegaan.

 

In dit artikel hebben we de top 5 manieren gedeeld waarop je cellenbeton blokken het beste kunt gebruiken. Of je nu bouwt aan een nieuw huis, een verbouwing plant of gewoon op zoek bent naar inspiratie voor tuinprojecten, cellenbeton blokken bieden veelzijdige en duurzame mogelijkheden. Voeg ze toe aan je bouwmaterialenlijst en ontdek zelf de voordelen van dit veelzijdige materiaal!